sobota 18. ledna 2014

Šílená matka

Vlivem událostí posledních dní jsem zřejmě přišla o rozum. Nebo se začínají vyplňovat všechny ty "fámy" o těhotenství a mateřství. Myslím ty, kdy žena v očekávání ztrácí slova, myšlenky, umění vyjadřovat se, místo slov používá citoslovce... 

Já se ovšem právě nacházím ve fázi nákupních horeček. Na začátku těhotenství jsem pro miminko pořídila pár věciček - ten pocit, že konečně po letech můžu nakupovat ty pidi-věci a těšit se, že budu beztrestně přibírat, ten byl k nezaplacení. Minulý týden nám paní doktorka poodhalila karty, co se týče pohlaví našeho potomka. A mé srdce zatoužilo pořídit konečně i něco růžového, něžného, pro tu naši princeznu. Kamarádi se mi smějí, že jsem se zbláznila, a já se obávám, že nejsou daleko od pravdy! Jen pro připomenutí - termín máme za 4 (čtyři) měsíce :-) :-) :-)


Takhle vypadá šílená hromada cca 15 kil oblečků. Podařilo se mi sehnat výbavičku na holčičku jen za poštovné (dííííííky, Ali), takže zřejmě následující rok a půl nebudeme potřebovat pořídit Julči téměř nic. Roztřídila jsem hromadu na malé věcičky, které budeme potřebovat letos, a pak ty větší, co oblékne malá až napřesrok, ty jsou už schované ve skříni. 

Tady pár "nej" z krabice plné překvapení: 

pidi-mikča s kapucí, růůůůůžová jak cukrová vata :-)

fialkové lacláčky s motýlkama

světlé lacláčky na vyjíždky v kočárku 

 flaušové šatičky na chladnější dny

 overálek medvídek Pú

zimní kožíšek s kapuckou

To vše je vypráno, nachystáno (počítám, že budu prát v květnu ještě jednou). A to pak vyperu i nové věcičky, které jsem pořídila, takže ukázka šílených výbaviček pro Julii nekončí!!!!!!!!!!!!!!!!

Krásný a akční večer vám všem přejí
Luci a Juli

14 komentářů:

  1. Luci klid, to bude v pohodě:-))) Ale nákupní horečku máš teda pěknou:-))))
    Ještě něco pro pobavení.... potřetí jsem si jela do porodnice pro 100%tní holčičku... ultrazvuk to řekl jasně.... no a odvážela jsem si kluka jak buka, 4,5kg:-)) .... ještě že jsem si do porodnice vzala neutrální zelené dupačky:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, huš ty jedna - nestraš!!! No bylo by to překvapení teda :-)

      Vymazat
  2. Hezký! :-)
    Ale napoprvé jsem na tom byla obdobně. A to jsme nevěděli, co to bude. No a na podruhé, když jsem věděla, že to bude holka, to byla úplná katastrofa :-) Muž to vědět nechtěl, takže jsem ty tuny růžové do skříně pašovala tajně... :-)
    Až napotřetí to vypadá, že jsem zmoudřela ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tajné pašování do skříně - to zní dobře, Baru!!!

      Vymazat
  3. Luci, úplně se vidím...
    Psal se rok 1983 a já byla na výměnné měsíční praxi v Německu a ...byla jsem na začátku 3.měsíce těhotná s Elistr. Tenkrát jsem si vydělala 900 východoněmeckých marek, v přepočtu 2700.- v našich korunách, to bylo tenkrát dost. Nesmělo se nic převážet, ale bylo mi 17 a půl, a já byla tak drzá, že jsem si nakoupila veškeré miminkovské oblečení a převezla jsem ho přes hranice i s novým kufrem, k tomu účelu koupeným. Byla jsem přesvědčená, že je to holka a tudíž z 90 procent bylo vše holčičí. A ty barvičky, ty teda byly, achach ňuňu :o)
    Jen si to užívej, dokuď to jde!
    Pozdravuj Jůlinku a i kluky doma :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Elí, tys byla teda číslo!!! A já si říkala, co když je to naposledy, tak co bych si to neužila, no ne? :-) Papa, a díky za návštěvu!

      Vymazat
  4. Luci, Ty jsi tedy zásobená :-))))) Jen si to užij. U druhého se tomu budeš smát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Kači, mohla bych oblíct malou školku :-) Ale těším se, užívám si to, nestresuju,... :-) Měj se!

      Vymazat
  5. Lucinkóóó, dlouho jsem Tě neviděla a teď koukám, že budeš maminka...to je superrrrr!!!!!!!!!! Moc Ti to přeju!!! Užívej si to, je to božíííííí ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuju moc!!!!!!! Jsi hodná, že ses "zastavila"! Užívám, co to jde! Papa! L.

      Vymazat
  6. Lucko, jen si to užívej! Já byla takhle akční u prvního, u druhýho už jsem to tolik nehrotila. Hlavně zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To říkají všichni, že u druhého to nadšení poleví - tak se nechám překvapit, pokud někdy druhé bude. Teď si to užívám plnými doušky a je to krása :-) Díky, Báro!

      Vymazat
  7. Lucinko, moc a moc gratuluji a velice ze ♥ přeji!!! :-) Užívej si to, raduj se, těš se :-) Moc objímám♥♥♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu!