úterý 15. ledna 2013

Těšení se

Před několika měsíci jsem se stěhovala z pracně a "vlastnoručně" budovaného obřího rodinného domu 5+1 do malého, starého, ale krásného domečku plného lásky. Nerudovské "kam s tím" jsme vyřešili po svém. Můj muž udělal spoustu polic, které jsem v mžiku zaskládala krabicemi, košíky, šitými zvířátky a jinými veskrze potřebnými věcmi. Ono - prozatímní 1+1 je třeba využít do poslední volné skulinky!!! A s takovým syslem všeho možného i nemožného holt prostor dochází a ruční tvořivost ve formě stále přidávaných poliček také nejde opakovat do nekonečna.

Už někdy začátkem loňského roku jsme probrali všechna pro a proti - zda zůstat či se stěhovat jinam, a protože domeček jsme si v rámci možností zabydleli po svém, a hlavně zamilovali, volba byla jasná. V červenci proběhl velký "boom" na půdě, která na přístavbu byla přichystaná, dokonce se o ni předchozí majitel i pokoušel, ale tak trošku mimo lidské chápání. Takže nejprve bylo potřeba nevhodné stěny zbourat, cihly vynosit, a natahat materiál nový a stěny postavit znovu. Zahrála jsem si na architektku a realizace probíhá pod mým "velením", za nemalého (měla bych napsat spíše obrovského) přispění mužova tatínka alias Ferdy mravence. 

Ještě není hotovo. A ještě chvilku nebude (doufám, že jen malou chvilku!). Ale rýsuje se to, uzavírá se to, líbí se mi to!!!!!!!!!

Pohled z velkého pokoje do prckova pokojíčku (děda dělá fajnovou omítku)

Naše budoucí ložnice

A jako správná ženská už přemýšlím, čím nové pokojíky zařídím. Dole nám tedy zůstane obývák (je potřeba koupit sedačku - nemáme - sprostě jsem si vydupala klasickou postel, ať se pořádně po namáhavých dnech vyspíme) a kuchyň (v té se odehrávají všechna setkání, návštěvy, home-officy a jiné akce). Nahoře bude koupelnička, naše ložnice, malého pokojíček plus jedna velká místnost - prozatím má pracovna (ano ano anooooooooooo - budu mít svou pracovnu!!!!!!!!!). A tak začínám vybírat, snít, plánovat, a těším se víc a víc!

Komoda z Ikei - do ložnice - moooooooc by se mi líbila - ale nechci si kazit náladu - tak zatím neměřím prostor, jestli by se nám tam vůbec vešla :-) Ale - prostě se mi líbí, a basta :-)


Krásný den, a ať se máte taky na co těšit! 
Lucie 

8 komentářů:

  1. Ahoj Luci, to vypadá dooooobře!
    Tak ať vám jde práce od ruky.
    PS: taky máme v obyváku "obytnou postel" ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Luciášku ... drřím palečky ju ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, tak to je paráda, že jste se do toho pustili, když se tam cítíte dobře :-) A s komodou Tě chápu, také jich mám několik vybraných a nevím, jak je sem nacpat, protože jsou veliké... Těším se na další fotky a přestavbě zdar ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucinko, naprosto Ti rozumím,prožívám to samé :-)) ono už jen to plánování, vybírání, vymýšlení.. nám ženám dělá potěšení, že .-) :-) Rovněž chápu nadšení s komodou, je opravdu krásná, držím palce, ať se vejde*** Jak nesnáším, když něco vymyslím, najdu a pak slyším: ale to tam nepůjde, nebo: to nejde udělat! vrrrrrrrr Takže, držím palečky, ať jde vše podle Tvých plánů i nápadů :-) a těším se jak se to bude postupně rýsovat :-)
    krásné dny..

    OdpovědětVymazat
  5. Lucko vypadá to moc krásně, jistě z toho bude jednou krásné "půdní bydlení" a stejně, to těšení se a vymýšlení je na tom to nejlepší. Máš moc krásný celý blog.

    OdpovědětVymazat
  6. Holky - díky za návštěvy a pochvaly! Doufám, že se budu moct brzy pochlubit zase dalším "stavebním" pokrokem!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Luci, tak to koukám! Ty jsi se tedy rychle zabydlela a vidím, že to máš pevně v rukou (v dobrém, ženská to mám mít vždy pevně v rukou). A komody ti schvaluju, my máme dvě tmavé (takže to vypadá jako tahle bílá jedna) taky Aspelund, jen poněkud starší a slouží dobře. Výbornej výběr. A já ti řeknu, že jsem taky trnula, jestli se mi do "nového" ten můj nábytek vejde. Snad vejde, ale i tak budu bojovat krapátko s místem. Na první pohled velký pokoj se s postupným stěhováním nábytku neúměrně změnšuje, to já znám. A dílnička bude? Toš to je fakt super. My už s dílnou a ložnicí a dětským pokojem atd. finišujeme, písni si potom o fotečky, moc ráda pošlu. A jinak já ti v tom tvým komentíku četla, že se brzo pochlubíš dalším "svatebním" pokrokem... no asi mi už hrabe. Bych se ale vůbec nedivila. Ono to jde totiž u tebe jako na drátkách. Tak paaaaa.

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie, díky za návštěvu u mě:-) a přeji ať se dílo daří. A těšení je na to všem stejně to nejlepší :-) Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu!