pondělí 22. května 2017

Byl to porod!!!

A bylo to dramatické od samého začátku až do samého konce! :-) Vzhledem ke vzdálenosti námi vybrané porodnice (cca 60 km, po exponované D1 se čtyřmi opravovanými úseky) jsem neměla v plánu vyčkávat do kontrakcí po pěti minutách ve zvyšujících se stupních, a proto jsme vyráželi nad ránem při sedmiminutových stazích. Ovšem s příjezdem do porodnice jsem vypadala jako herečka, která si stahy vymyslela a dělá další (druhý) planý poplach a nikdy neslyšela o poslíčcích. I zželelo se doktorovi milé rodičky a vyslal nás na tříhodinový špacír po Brně, ať se pak vrátíme a že na mě kouknou znova, jestli se něco nezměnilo. Během vycházky jsme párkrát zastavili, abych to mohla zhluboka prodýchnout, ovšem na monitoru zase nic. Starý pan doktor už ale asi měl své zkušenosti, nechal mě převlíct do erární košile a poslal do teplé sprchy, že se to třeba rozjede. Po sprše jsem s očima vyvalenýma vlekla muže přes celou chodbu k porodním sálům, kde jsme se zuřivě hlásili o pozornost. Než manžel donesl věci, já si párkrát zahopsala na balonu a dala si sprchu, a pak to byl fičák. Na sál nás brali cca o tři čtvrtě na jednu, a ve 13.13 hodin byla naše druhorozená dcera Anežka na světě. Takovou rychlost jsem nečekala, ve sprše jsem k malé promlouvala - Anežko, ještě ne - byla jsem ráda, že mě odtud manžel dostal, lezla jsem po čtyřech :-) 

Ale za tu "bolest" to stálo! Sice bez porodního plánu (ten by mi na nic nebyl), se 100% přirozeným porodem, o kterém jsem ani nesnila, a s naprosto dokonalým bondingem a poporodní péčí nejen o mě, ale hlavně o malou, s možností být neustále s ní. Hodinu na mém břiše, pak pořád s námi a rooming-in. 


Anežka, 16.5.2017 ve 13,13 hod., 3340 g a 50 cm

Děkujeme všem z Nemocnice u Milosrdných bratří, kde jsem si užila třídenní wellness pobyt (jen místo masáží jsem si na začátku střihla porod). 

A děkuji mému muži, že byl se mnou, že se nebál (nebo to nedal najevo), a že mě má pořád rád, i po tom všem, co viděl a zažil  :-)

Teď už se jen vypořádat s hormony, které mé tělo vyplavuje a není to úplně snadné.

Všechny moc zdravím!
Lucka 


9 komentářů:

  1. Lucko,velikánska gratulace k malému,velkému zázraku Anežce!Hlavně zdraví všem rodině!A nebo,hormony se nejdéle po 6 nedělí srovnáji;-)Opatrujte se a užívejte společně každé vteřiny:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucí, óbr gratulace z Prahy celé Tvé rodině. Všem hodně zdraví, štěstí a lásky přeji!
    Krásná Anežka, to tedy jo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju, zní to úžasně! :) Mě to bohužel čeká trochu jinak, ale věřím, že i tak to bude v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  4. Luci moc velka gratulace je krasna ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Luci gratuluju!!! Užívejte krásný první dny spolu, hlavně hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné. Připojuji se také s gratulací. Přeji krásné sluníčkové dny vám všem.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem, holky, děkujeme!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc gratuluji a hodně zdraví! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu!