pondělí 19. října 2015

Věty

Sleduju to pár dní. Tedy - to - naši malou. Malou "velkou", a hlavně mluvící. Začíná říkat první "věty"! Její svět je stvořen z balónků (balo-balo). Vidí je všude. Oblíbené je pak i letadlo (tadlo-tadlo) a pes (haf-haf). Samozřejmě obligátní je máma a mámo (oslovujeme voláme), stejně tak táta a táto. S patřičným důrazem :-)

Ovšem začíná to všechno krásně spojovat. Minulý týden jsme vzaly na vycházku krom psa i bublifuk (balo-balo). Pes byl první minutu a půl nadšen a chňapal bublinky. Pak ho to přestalo bavit - ovšem ne naši Juli - ta mě povzbuzovala: "Mámo! Balo-balo haf-haf hopa-hopa!!!" V překladu - mámo - foukej zase bublinky, a řekni Ele, ať po nich skáče a praská je čumákem... :-)
U svačinky hlásila: "Mámo, balo-balo papat tam-tam!" (ukazujíc na pusinku). Překlad - mámo - dej mi jablíčko, ale hezky do pusinky, ať nemusím ukusovat!

Je to velká prča. Užívám si to, "děsím" se toho, jak to letí, jak roste, vyvíjí se, dělá pokroky. Je to nádhera - plnými doušky nasávám okamžiky všedních dní. Škoda jen, že nejdou konzervovat!


Hezký pondělní večer!
L. 

4 komentáře:

  1. Luci,nás Šíma se také rozmluvil:-)Od rána pusu nezavre;-)Nejoblíbenější je krtek autickovou,bum bac,kolo,au,...spojuje slova ve věty:-)Už je s ním domluva:-)Ale letí to šílené!V listopadu mu budou už 2 roky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti rostou jako z vody, my stárneme... No - nenecháme se tím semlít! Je to krásný čas, tak plnými doušky užívat!!! Pěkný večer, Ilčo!

      Vymazat
  2. Utíká to Luci, fakt děsně rychle:-) No já už si říkám ... tak mladá ještě jsem, kde jsem vzala tak staré děti a vnoučata?:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Lucí, Jůlinka je už velká slečna.
    Jojo, jak píše Ajka, utíká to strašně rychle....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu!